Byggelit_logotyp

Byggelit Solid Väggskiva, 12 mm

En ännu starkare väggskiva

SOlid väggskiva

En riktigt riktigt stark väggskiva med hög densitet, som står pall för det mesta som ni vill hänga upp på väggen. Nästan utan begränsning. Solid väggskiva tål även tunga laster i konstuktionen och kan ersätta Osb samt konstruktionsplywood. 

Solid Väggskiva är en av de starkaste väggalternativen på marknaden och är en av de senaste nyheterna från Byggelit. anpassad att fungera som bas bakom gipsskivor, vilket inte bara spar tid utan även ger dig en stark vägg på vilken du sedan lugnt kan sätta upp din TV på. Stabil väggskiva är testad av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, med för ändamålet mycket goda resultat. Stabil väggskiva kan användas i de flesta väggar i huset och ger dig frihet att sedan göra det du själv vill med din vägg oavsett om du planerade det i början eller om du kom på att du vill flytta din tv efter några år.

KORT OM SOLID VÄGGSKIVA
• Nytt konstruktionselement
• Ger möjlighet till att hänga upp tunga vikter
• Har en hög densitet och är mycket hållfast
• Ersätter K-Plywood samt OSB3 i de flesta applikationer.
• Ren råvara från FSC-märkt skog
• Kostnadseffektiv
• Tål höga laster
• Testad av RISE

• Går att få i anpassade format

Välj ett eget format på Solid Väggskiva

Med Solid Väggskiva ger vi på Byggelit er möjligheten att få den i det format som ni behöver till ert projekt. Vi vet hur svårt det är att hitta rätt skiva för rätt projekt, därför gör vi jobbet åt dig. Vi ser till att du får skivan i det format som ni behöver, allt för att du lättare ska kunna använda väggskivan när du bygger dina väggar. En stark vägg i ett flexibel format.

Hållfasthet Solid Väggskiva

Solid väggskiva tål även tunga laster i konstuktionen och ersätter Osb 3 samt konstruktionsplywood i de flesta applikationer. Här visar vi de de testresultat för de olika provväggarna vid vertikalt tryck till brott och horisontalt utdrag till brott utförda av SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Siffrorna anger medelvärde av tre prov per väggmaterial

SOLID 12 MM P4 väggskiva är provat för mjukstöt enligt EN 596 av RISE Institutes of Sweden, och uppfyller därmed kraven för Impact Class III enligt EN 12871:2013. Skivan är CE godkänd enligt standard 13986:2004+A1:2015, uppfyller kraven för P4 enligt standard EN 312 och får ingå som lastbärande skiva väggkonstruktionen.

(1,0 kN=100 kg, träskruv SPAX-S 5,0x60)

Vanliga frågor och svar om
Solid Väggskiva

Hur stark är Solid väggskiva i förhållande till andra skivor på marknaden?
-Skivan är stark, matchar OSB3 och kan i många fall ersätta även K-plywood som ofta används av ren vana.

Om man jämför Solid väggskiva och Stabil väggskiva, vad är skillnaden?
-Främsta skillnaden är en högre densitet och hållfasthet vilket gör att den klassats högre och tillåts vara ett lastbärande konstruktionselement.

Hur ska jag tänka om jag vill använda Solid Väggskiva i min konstruktionsritning?
-Är du konstruktör så tar du del av de tekniska egenskaperna för dimensioneringsberäkning.

Var kan jag få tag i den här väggskivan?
-Kontakta vår säljorganisation så hjälper vi Er med återförsäljarkontakter eller skickar direkt till ert byggprojekt.

Finns Solid väggskiva i standardformat också?
-Ja, 900x2500 samt 1200x2500

 

Vill du köpa Byggelits Solid väggskivor?

För att köpa Solid väggskivor, kontakta närmaste återförsäljare så hjälper de dig, länk till våra återförsäljare hittar du nedan. Du är även välkommen att maila oss på info@byggelit.se så hjälper vi dig att hitta rätt.

Hitta en återförsäljare nära dig >>

Byggelit Solid Väggskiva