Byggelit_logotyp


BOMODUL


PÅ besök hos bomodul

Hur lyckas Bomodul alltid leta upp- och lösa flaskhalsar i flödet och hur ser dom på sin utveckling framöver? Vi gjorde ett nedslag i den anrika fabrikslokalen i Bodafors där bland annat Svenska Möbelfabriken en gång höll till och hälsade på den relativt unga hustillverkaren för en djupdykning i deras vardag.

I dag tillverkar Bomodul högkvalitativa husmoduler i trä, vilka används i många olika typer av bostadsprojekt. Just denna dag håller dom på att tillverka moduler till ett 5-våningshus helt i trä, med lägenheter bestående av 1 till 3 rum.

”Att få vara med och starta upp en fabrik från grunden är väldigt lyxigt.” säger Jonas Mörberg, produktionschef, när vi tar en rundtur i deras fabrik. ”Det handlar alltid om att effektivisera flödet och våga ta nästa steg hela tiden. Speciellt när man är så ny på marknaden, då måste man alltid jobba med att hitta flaskhalsar!”

Bomodul är en av dom första aktörerna som beslutade sig för att inkludera Byggelits komponentgolv i sitt flöde, och det har redan gett resultat.

”Tidigare var det här steget en tydlig flaskhals, men tack vare Byggelits komponentgolv har det släppt helt och vi sparar mycket tid. I dag är i stället torktiden för spackel och färg vår största utmaning.” säger Jonas.

Att använda Byggelits komponentgolv i sin produktion har visat sig spara mycket tid. Då spånskivorna både är färdigskurna efter Bomoduls ritningar och dessutom kommer paketerade i rätt läggordning behöver snickarna aldrig stanna till och fundera på hur dom ska hantera varje skiva, utan det momentet rullar på av sig själv. Tid som går åt till att skära, borra, mäta, kontrollera ritningar och liknande tas helt bort ur ekvationen. Dessutom minimeras risken att något mäts ut fel.

”Det finns många husfabriker som har den här flaskhalsen. Vi har också haft det, men inte nu längre tack vare Byggelits komponentgolv.”

Men komponentgolven har visat sig komma med många fler fördelar fortsätter Jonas; ”Förutom att det sparar tid så sparar det ju också plats. Innan hade vi många olika skivor i flera dimensioner och det blev mycket mer spill när allt ska sågas till, det slipper vi helt och hållet nu. Dessutom tar vi bort flera riskmoment med skärande verktyg och med färre uppgifter i processen att hålla koll på går det snabbare att introducera ny personal i teamet”.

Så hur ser då framtiden ut för Bomodul? Sedan hösten 2020 är deras bostäder Svanenmärkta och dom arbetar långsiktigt för en hållbar utveckling. Dom använder lokala råvaror och en rationell logistik för att minimera klimatpåverkan. Att dom nu också tack vare vårt komponentgolv minskar mängden byggspill, riskmoment och plats i lagerlokalen bidrar till deras långsiktiga hållbarhet på alla fronter är vi mycket stolta över och vi ser fram emot att få fortsätta vara med och bidra till deras utveckling som hustillverkare!

Funderar du på hur vårt komponentgolv skulle kunna eliminera flaskhalsar din tillverkning? Kontaka oss så berättar vi mer.