Byggelit_logotyp

Vi tror på ekvationen

Renare produkter=
renare miljö

närproducerat i Norrland

Byggelit producerar sina produkter i Lit, strax utanför Östersund. Vi använder oss av träråvara från norrländska skogar med hållbart FSC-certifierat skogsbruk i våra produkter. (Det vill säga vi använder inte återvunnet rivningsvirke, som kan innehålla både det ena och andra.) Vi väljer att köra på rent Norrländskt.

Välj rent. Renare och miljövänligare materialval = renare hemmiljö. Flertalet av våra produkter träråvara från norrländska skogar producerade i ett hållbart FSC-certifierat skogsbruk.

Ren råvara ger kostnadsbesparingar
Till skillnad mot återvunnet krossat rivningsvirke ger vår rena träråvara (vilken kommer direkt från skogen) väldoftande skivor med hög renhet och jämn kvalitet. Detta minimerar verktygsslitage och sänker er produktionskostnad.

Svanenmärkt
Flertalet av våra produkter är Svanenmärkta, det är vi stolta över. En märkning som många känner igen, som ställer höga krav på våra produkter och som gör det lättar för dig att välja produkter med tanke på miljön.

välj renare, smartare och miljömärkt

Svanenmärkt

Vi på Byggelit har under ett antal år jobbat för att Svanenmärka så många av våra produkter som möjligt. Det känns viktigt för alla er som vill kunna välja lokalproducerat och miljövänligt. Idag är tre av våra produkter Svanenmärkta*.

Nordiska Ministerrådet startade Svanenmärkningen 1989, för att hjälpa konsumenter göra bra val för miljön. För att bli svanen märkt krävs att man uppfyller de högt ställda kriterier som Svanenmärkningen ställt upp.
 
Byggelits Svanencertifierade produkter är följande:

ELITTAKET - Det snygga innertaket med enkel montering och jämt och snyggt resultat är Svanenmärkt.

ELITVÄGGEN - En snygg och smart vägglösning som ger dig nya innerväggar snabbt och som inte kräver någon efterbehandling är också Svanenmärkt.

CONTIFLOOR - Är den Svanenmärkta undergolvet som har en smart patentskyddad spont som gör det enklare att skapa ett starkt undergolv som fungerar till alla rum.
 

Svanen-listade produkter

Förutom de produkter som idag är certifierade med Svanenmärkningen, har vi ett antal produkter som är Svanenlistade. Produkterna är listad i husproduktportalen och kan användas i Svanenmärkta byggande.
Byggelits Svanenlistade produkter är:

COMPACTFLOOR - Det starka och ljudisolerande undergolvet Compactfloor 38 mm, kan ni med gott samvete lägga in i ert hem. Undergolvet är listat för Svanen och är ett bra miljöval.

BYGGELIT KASSETTGOLV- Byggelit kassettgolv återfinns hos ett flertal husleverantörer. Ett starkt och Svanenlistat alternativ för husindustrin.

FUKTTRÖG VÄGGSKIVA - Med detta system får du en snabb och enkel vägglösning som har utvecklats för att klara fuktiga och krävande miljöer. Även den listad för Svanenmärkning.
 

FSC®-certifiering

Den träråvara vi använder i våra produkter kommer från skogar som är FSC®-certifierade. FSC®-certifiering innebär att produkterna har en råvara hämtad från ett hållbart och livskraftigt skogsbruk. En FSC®-certifiering ger tillgång till produkter från skogsbruk som skapar ekonomiska, sociala och miljömässiga fördelar.

Vill ni läsa mer om FSC®? Lär mer här >>