Komponentlösningar

Vad kan man egentligen göra med spånskivor? I stort sett allt, om du frågar oss. Komponentlösningar är förädlade spånskivor tillverkade efter din ritning - staplade i rätt ordning. Vi hjälper dig från vision till specialanpassningar från vår produktion, oavsett om du är arkitekt med stora idéer eller konstruktör som vill göra jobbet bättre.

“Med Komponentgolv från Byggelit vann vi 2,5 timmar per bjälklag. Med 22 bjälklag gav det oss en tidsvinst på 55 timmar per vecka. Vi eliminerade mätfel, minimerade städning och bidrog till en renare miljö.”

Olof Johansson, Produktionschef Anebyhusgrupen

Spånskivor tillverkade exakt efter din ritning


Hus byggs alltmer i moduler med fler montörer och färre snickare. Du som husbyggare vet att tid är pengar, att onödiga transporter är kostsamma, att arbetsmiljön är en prioriterad fråga och att efterarbetet med städning helst skulle elimineras.

Med komponentprodukter har vi på Byggelit hjälpt många kunder att lösa dessa utmaningar.

Komponentprodukter är spånskivor förädlade genom smart ingenjörskonst och högteknologisk tillverkning som bidrar till en bättre helhetsekonomi och att ni når era hållbarhetskrav.

Tänk dig ett bjälklag som fraktas till er med alla spånskivor i rätt ordning för montering. Alla hål, urtag och markeringar är gjorda efter era ritningar. Du behöver inte ta höjd för onödigt extraarbete, inget spill eller nedskräpning som måste städas och inga onödiga transporter av material som ändå inte ska användas. Arbetsmiljön blir dessutom bättre för dina medarbetare.

Komponentprodukter från Byggelit är en cirkulär produkt tillverkad av spånskivor från Norrland. Vi är sedan länge miljöcertifierade med Svanen och jobbar bara med råvara från FSC®-certifierat skogsbruk.

Fördelar med våra komponentlösningar

Så här går det till

1.


För att möta dig som kund och dina behov av komponentlösningar börjar vi med ett möte. Du får en presentation av produkten, koll på möjligheter och vilket värde lösningen kan tillföra dina projekt.

Vi går igenom nuläge och förutsättningar. Detta kan ibland innebära en förstudie och stöd vid framtagande av ritningar.

2.


Vi med förslag på upplägg, stämmer av vilka ritningar som finns och vad som eventuellt kompletteras.

Vi lägger om ritningarna i vårt system och tillsammans fastställs slutgiltig version för start av produktion.

3.


Skivorna produceras hos oss på Byggelit och levereras till dig i rätt monteringsordning.

Allt du har kvar är att montera. Detta i en säkrare och enklare arbetsmiljö. Självklart följer vi alltid upp projekten för att utvärdera och optimera tillsammans.

“Vi hade en en tidskrävande process med många flaskhalsar. Vårt önskade läge var en monteringsordning likt IKEA, som var enkel att förstå och enkel att hantera med mindre spill i tid och i material.

Med Komponentgolv från Byggelit har vi kunnat öka i hastighet och minska i svinn, vi har mer ordning och reda och en tydligare kostnadsbild. Vår logistik och produktion har blivit mer effektiv och vi har mindre slitage, en bättre arbetsmiljö och enklare städning.”


Stefan Pansar, Produktionskonsult Husgruppen

Bjälklag i rätt ordning sparar tid

Tack vare vår avancerade CNC-maskin på fabriken i Lit och erfarna produktionsingenjörer tillverkas bjälklaget snabbt och precist efter er ritning. En viktig del i tillverkningen, som ger stora vinster för dig som kund, är att bjälklaget staplas i önskad ordning för montering. Det innebär många timmars tidsvinst i veckan för dig som kund.

Inga mätfel och inget spill

Vi tillverkar spånskivorna exakt enligt er ritning, från urfräsning till lasermärkning. Eliminera risken för mätfel på plats och tiden det tar att städa efter manuellt arbete. I vår maskin kan vi uppgradera spånskivan så att den också kan innefatta tydlig guidning för var det ska spikas eller linjer för innerväggar. Eftersom du inte får mer material levererat till dig än du behöver så blir transporterna billigare och du undviker spill.

Cirkulär tillverkning

På Byggelit har vi tillverkat spånskivor sedan 1962. Med så lång erfarenhet har vi utvecklat bred kunskap om vår produkt och hur den kan göra jobbet smartare för dig. Vi är sedan länge miljöcertifierade med Svanen och jobbar bara med råvara från FSC®-certifierat skogsbruk.

Vi bidrar med ett tydligare cirkulärt tänk när vi förädlar våra spånskivor att tillverkas efter dina önskemål. Istället för att du ska städa upp spillet så tar vi hand om det på plats. Spillet blir till nya spånskivor. Vår avancerade CNC-maskin gör hela processen möjlig, från beredning till stapling.

“Det tog elva dagar från kontakt till första prov, och två månader från kontakt till driftsättning.

Det är enkelt och tryggt att beställa golvet exakt som vi vill ha det vilket gör att vi eliminerar mätfel och problemkällor. ”


Jerry Moberg, Produktionsutvecklare Götenehus

Här finns råvaran, kunskapen och teknologin

Vårt utvecklade sätt att tillverka anpassade spånskivor möjliggör en bättre arbetsmiljö för dina medarbetare samtidigt som vi rustar för framtiden hos oss på Byggelit med utökad kompetens. Fler ingenjörer gör processen med dina konstruktörer smidigare så att vi kan gå från ritning till produktion.

Läs våra senaste blogginlägg

Arkitekter och det föreskrivande ledet måste utmana

Hållbar träindustri är framtiden

Bättre biokemi för en hållbar byggbranch

Berätta om dina planer

Tillsammans förverkligar vi byggdrömmar

PRIVATPERSONER

Har du en fråga om någon av dina köpta Byggelit-produkter?

Hitta en återförsäljare av våra spånskiveprodukter nära dig

BYGGELIT NÄRA DIG