Byggelit_logotyp

Smarta produkter för huset

renovera
Mera med
byggelit

Renovera och skapa nya rum

Oavsett om ni ska renovera ett helt hus eller om i renoverar rum för rum, så kan vi hjälpa dig med smarta produkter för både golv, vägg och tak. Vi har även bra garderober i flera storlekar som är ett bra komplement när ni vill ha bra förvaring. Nedan har vi försökt svara på några av de vanliga frågor i får kring renovering av hus.

Byggelit Golv 

Byggelit innertak

Byggelit Elittak är en mycket bra produkt för dig som vill sätta upp ett snyggt och klassiskt innertak med bra kvalitet. Taket är relativt enkelt att montera och kräver inte någon större förkunskap. 

Läs mer om Elittaket här >>


 

Byggelit Vägg

I Byggelits sortiment hittar du både väggar som är färdigbehandlade när de sitter på plats och är monterade – Elitväggen. Men även så klart väggar som är bra och viktiga grundstenar i väggbyggande.

Läs mer om Elitväggen >>
Läs mer om en stark väggskiva - Stabil >>
 

Byggelit inredning

Byggelit produkter återfinns i många olika inredningar idag i många hem som många kanske inte vet. Köksstommar, möbler, garderober med mera. Vi kan även erbjuda våra kunder garderober direkt från Byggelit - Elitgarderoben. Snygga, klassiska och bra garderober i flera storlekar. 

Vill ni köpa ett större antal garderober eller vill ha mer information om våra garderober? Tveka inte att höra av dig till oss, maila info@byggelit.se

Läs mer om Elitgarderoben här >>

 

Byggelit svarar på era frågor

Vi ska renovera det hus som vi precis köpt. Vi är nybörjare på renovering. Vi vill och behöver en översikt över vilka produkter som vi ska använda var.
Byggelit svarar: Bästa sättet är att gå in på Byggelits hemsida och få inspiration genom att läsa om de olika produkterna . Ring Byggelits säljavdelning om du behöver ytterligare hjälp, eller maila oss på info@byggelit.se så kan vi hjälpa dig vidare om du har frågor.

Krävs det stor förkunskap om vi ska montera Byggelits produkter när vi renoverar?
Byggelit svarar: Både ja och nej . Läs monteringsanvisningarna på hemsidan för respektive produkt, så känner du snart om du kan göra det själv eller behöver ta hjälp av hantverkare. I vissa moment rekommenderar vi även att en hantverkare anlitas och i dessa fall är det viktigt att detta följs.

Vi skall dela av ett rum och bygga en ny vägg. Hur gör vi detta? Vad bör vi tänka på?
Byggelit svarar: Regla upp väggen med 45x95 alternativt 45x70 på regelavstånd 600 mm. Isolera väggen med lämplig isolering. Välj till exempel en spontad spånskiva för tapetsering eller välj Elitväggen som inte kräver någon efterbehandling och då är väggen klar direkt när du satt upp skivorna. 

Vi har knarriga trägolv i vårt hus som vi vill lägga nya golv på. Hur får vi bort knarrigheten? Vad behöver vi göra?
Byggelit svarar: Kan vara svårt, men det kan eventuellt lösas med att det gamla golvet skruvas fast ordentligt. Räcker inte det så får man försöka lokalisera knarret, borra och injicera lim . Visar det sig att det är underliggande reglar som spökar, då kan den gamla golvet komma att behövas rivas helt eller delvis för att de ska gå att åtgärda.

Vårt hus har gamla plastmattor och vi vill lägga in ett annat golv. Kan vi lägga era golvskivor direkt på plastmattan eller måste den rivas ut i samtliga rum?
Byggelit svarar: Om du skall lägga in ett tunnare trägolv kan du lägga det direkt på den gamla mattan med en lumppapp mellan skikten. Skall ni lägga en ny plastmatta, rekommenderar vi att ni lägger en 10 mm rotgolvsskiva som skruvas fast i underlaget om det går, annars får den ligga flytande. Rådgör med din mattläggare, huruvida den nya mattan kan limmas direkt på det gamla underlaget eller inte.

Vi ska renovera vårt hus, kan vi få hjälp att planera materialåtgång och vad vi behöver spånskivor till? 
Byggelit svarar: Ja, det går bra! Vi hjälper gärna till att planera materialåtgången till ert nya hus. Kontakta Byggelits säljare i det distrikt där du bor eller maila info@byggelit.se så hjälper vi dig vidare.

Övriga kontaktuppgifter hittar du här >>