Byggelit_logotyp

Smarta produkter för huset

Bygg
nytt med
byggelit

Många frågor när ni bygger nytt

Vi börjar med att säga grattis till att ni ska bygga något nytt. Det är alltid spännande och roligt. Byggelit kan erbjuda många smarta lösningar för dig som ska bygga hus. Det är något av vårt signum med våra produkter - smarta lösningar för hur du kan montera väggar, lägga värmegolv enkelt och smidigt och sätta upp snygga innertak med snyggt resultat. 

Byggelit Golv 

Byggelit innertak

Byggelit Elittak är en mycket bra produkt för dig som vill sätta upp ett snyggt och klassiskt innertak med bra kvalitet. Taket är relativt enkelt att montera och kräver inte någon större förkunskap. 

Läs mer om Elittaket här >>


 

Byggelit Vägg

I Byggelits sortiment hittar du både väggar som är färdigbehandlade när de sitter på plats och är monterade – Elitväggen. Men även så klart väggar som är bra och viktiga grundstenar i väggbyggande.

Läs mer om Elitväggen >>
Läs mer om en stark väggskiva - Stabil >>
 

Byggelit inredning

Byggelit produkter återfinns i många olika inredningar idag i många hem som många kanske inte vet. Köksstommar, möbler, garderober med mera. Vi kan även erbjuda våra kunder garderober direkt från Byggelit - Elitgarderoben. Snygga, klassiska och bra garderober i flera storlekar. 

Vill ni köpa ett större antal garderober eller vill ha mer information om våra garderober? Tveka inte att höra av dig till oss, maila info@byggelit.se

Läs mer om Elitgarderoben här >>

 

Byggelit svarar på era frågor

Vi ska bygga hus, till vilka rum ska vi planera att använda spånskivor? Vad tjänar vi på att använda spånskivor.  
Byggelit svarar: I alla rum. I dag vill konsumenten ha väggar som är starka och därför används spånskivor bakom gipsskiva i mycket stor utsträckning. En indragen skruv i en sådan vägg klarar en last på ca 250 kg. Golvskivor används i alla mellanbjälklag och elittaket används i alla tak, även i badrummet. 

Vi tänker att vi ska ha värmegolv i hela huset, är Tempo värmegolv ett bra alternativ i hela huset? Kan vi även ha värmegolvet i badrummet?
Byggelit svarar: Tempo värmegolv är ett mycket bra alternativ för er som vill ha ett bra och kostnadseffektivt alternativ till värmegolv. Att lägga ett värmgolv ger en mjuk och behaglig värme i rummet.

Vad är det för skillnad på OSB skivor, gipsskivor och spånskivor?
Byggelit svarar: Spånskivor och OSB är i grunden samma sak. Träbaserade skivor med lite olika utseende. OSB har stora spån som är hoppressade medan spånskivans fibrer är mycket mer finfördelade och får därmed en finare ytstruktur. Om spånskivan och OSB sägs vara en "levande" produkt så är gipsen en "död" produkt i den bemärkelsen att den inte rör sig. Gipsskivan lämpar sig väl för spackling på vägg. De träbaserade skivorna är betydligt starkare än gipsskivan, om man till exempel vill hänga upp saker på väggen .  

Om vi vill beställa allt material till vårt hus direkt från er för att få allt på en och samma gång, går det då bra?
Byggelit svarar: Kontakta Byggelits säljavdelning så hjälper vi dig att hitta den lösning som blir bäst för er, eller maila info@byggelit.se.

Vi har ett brett återförsäljarnät runt om i hela Sverige, så våra produkter finns alltid nära er. Här hittar du våra återförsäljare >> .  

Vi ska bygga hus, kan vi få hjälp att planera materialåtgång och vad vi behöver spånskivor till? 
Byggelit svarar: Ja, det går bra! Vi hjälper gärna till att planera materialåtgången till ert nya hus. Kontakta Byggelits säljare i det distrikt där du bor eller maila info@byggelit.se så hjälper vi dig vidare.

Övriga kontaktuppgifter hittar du här >>