Byggelit_logotyp

Ett tidsbesparande golv från Byggelit

flytande undergolv
16 mm

Byggelit Flytande golv

En golvskiva som sparar tid

Ett flytande undergolv kan läggas löst och behöver inte skruvas fast i underlaget. Detta gör att du både kan spara tid och slipper onödiga skruvmoment. Golvskivorna är dessutom kraftigare och finns i tjocklek 16 mm. Detta ger dig ett starkt golv som tål något högre belastning och minskar risken att skivan sväller och buktar sig.

KORT OM FLYTANDE GOLV

• Tjockleken minskar risken för svällning och buktning.
• Behöver ej skruvas fast.
• Lokalproducerad med råvara från
norrländska svenska skogar.
• Tidsbesparande

Att välja rätt golv

Olika golv ställer olika krav på materialet. Grundläg­gande är precision, styrka och slagtålighet för att golvet ska få en fullgod allmänfunktion. Byggelits golvspånskivor tillverkas med hög kvalitet och med stor precision.

Skivans spont ger starka och osynliga fogar om golvskivorna monteras enligt våra anvisningar. Golvet kommer att utgöra en enda slät enhet och är plant. Rörelser tas upp av rörelsefogar längs alla väggar och andra begränsningar. Läs nogrannt igenom informationen gällande respektive golv för att välja det golv som passar er bäst.

PRODUKTFAKTA BYGGELIT
FLYTANDE GOLV 16 MM

Flytande golv 16 mm 18201820 x 600 x 16
Flytande golv 1820 täckande format1800 x 580 x 16

Byggelit
svarar
på vanliga frågor

Vanliga frågor och
svar om flytande golv?

Rot golv kan ju också läggas flytande, varför ska jag välja Byggelits flytande golv och inte Rotgolv?
Byggelit svarar: Om man nu väljer att låta golvet ligga flytande så bör man ta så tjock skiva som man kan innan ex trösklar sätter stopp. En tjockare skiva är styvare än en tunn skiva. Risken att skivorna kupar sig av olika fukt-betingelser minskar med större tjocklek.

Är det bara tjockleken som skiljer Rotgolvet från det flytande golvet?
Byggelit svarar: Ja, rotgolven är 10 och 12 mm. Flytande golv är 16,  22 och 38 mm.

Är det bra att skruva fast ett flytande golv ändå?
Byggelit svarar: Man skall skruva fast rotgolv och flytande golv om underlaget är skruvfast.

Vad är fördelen att ha en golvskiva med spont jämfört med ett undergolv utan spont?
Byggelit svarar: Använder man rakkantade skivor så är risken stor att man får knarr i golvet när de plana ytorna gnider mot varandra . Skall man lägga matta är det näst intill omöjligt att få till ett bra resultat med rakkantade skivor.

Vilket underlag krävs under Byggelits flytande golv?
Byggelit svarar: Flytande golv används tex när man vill fuktsäkra ett golv  Exempelsvis i en källare  där man lägger en fuktavisande platonmatta och sedan ett flytande golv på denna. Skivorna används väldigt ofta om man vill isolera ett golv med cellplastskivor. Ofta räcker det med 16 mm. Vid ännu tuffare belastningar kan man  använda Byggelit Contifloor 22 mm som flytande golv.

Vill du köpa Byggelits
flytande golv?

Du är välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig att hitta din närmaste återförsäljare. Maila oss på info@byggelit.se så hjälper vi dig att hitta rätt.

Byggelit Flytande golv
 16 mm