Byggelit_logotyp

rent norrländskt

Vi använder oss av träråvara från norrländska skogar producerade i ett hållbart FSC-certifierat skogsbruk i våra produkter. Vi väljer att köra på rent Norrländskt med andra ord.

Läs mer om vårt miljötänk, FSC-märkning
och Svanencertifiering här >>

BYGGELIT EN TRYGG LEVERANTÖR AV FLEXIBLA PRODUKTER FÖR ETT HÅLLBART BYGGANDE

Med en flexibel produktion av smarta och välkonstruerade produkter kan Byggelit leverera spånskivebaserade produkter till både nyproduktion av hus och lokaler, renovering, industri och större byggprojekt. Med ett flertal produkter som är både Svanenmärkta, FSC märkta samt rekommenderade av Svensk Byggvarubedömning kan Byggelit även bidra till ett mer hållbart byggande för både er och miljön.

Populärt just nu

 Byggelit Elittak

Byggelit Elittak Light

Byggelit Tempo värmegolv

Byggelit Elitvägg

Renovera mera

För dig som ska renovera och bygga om kan
vi erbjuda en mängd produkter med smarta lösningar med enkel montering

> Lär dig mer i vår renoveringsguide >>

för dig som
ska montera

Våra tydliga monteringsanvisningar gör det enkelt för dig att montera våra produkter. 

Populärt just nu

 Elitspot, passar till Elittaket

 Elitgarderob enkel

 Elitgarderob dubbel

 Byggelit Ghia golvsystem

Byggelit
nära

Med vårt breda återförsäljarnät hittar du våra produkter nära dig. Våra återförsäljare är kunniga i vårt sortiment och finns på plats för dig om du har frågor. Snabbt och enkelt.

Bygga hus?

Ska ni bygga hus? Många frågor brukar väckas kring materialval. Hur gör man? Vilket tak ska vi ha? Vi behöver en stark vägg där vi ska ha tv:n på väggen, vi behöver ett tyst och varmt golv och så vidare. Vi har sammanställt svar på vanliga frågor till dig som går i husdrömmar.

HISTORIA,
HANTVERK
OCH SMARTA
UPPFINNINGAR

Byggelit producerar idag spånskivor till bygg- och inrednings-ändamål med råvara från norrländska skogar. All produktion sker i Byggelits egen fabrik, som ligger i Lit, två mil norr om Östersund. Att tillverka en spånskiva är något av ett hantverk och omfattar många arbetsmoment vilka Byggelits personal hanterar med stor skicklighet. Byggelit har dessutom haft ett flertal patent på smarta lösningar som underlättar byggandet.